I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

Hoe werkt een elektronische sigaret?

Steeds meer rokers stappen tegenwoordig over op de elektronische sigaret, ook wel e-sigaret genoemd. Het roken van een elektronische sigaret zou minder schadelijk zijn voor je gezondheid. Lees hier verder voor meer elektronische sigaret informatie.

Wat is het?

Een elektronische sigaret is eigenlijk een apparaat dat werkt door middel van een batterij. De elektronische sigaret ziet er vrijwel hetzelfde uit als een gewone sigaret, maar heeft niet dezelfde nadelige effecten op je gezondheid. Gewone sigaretten bevatten namelijk schadelijke stoffen zoals teer en koolmonoxide, dit zijn kankerverwekkende stoffen. Een elektronische sigaret bevat al deze schadelijke stoffen niet. Het enigste wat een elektronische sigaret wel bevat is nicotine. Dit is de meest verslavende stof van een gewone sigaret. Een elektronische sigaret geeft dus hetzelfde genot als een gewone sigaret. Nicotine is echter niet zo schadelijk voor je gezondheid. 

Hoe werkt het?

Omdat een elektronische sigaret op een batterij werkt, hoef je deze niet aan te steken met een vuurtje. Een elektronische sigaret heeft een vulling, een verstuiver en een ledlampje. Zodra je de sigaret inhaleert, gaat het ledlampje branden. Tijdens het inhaleren wordt de verstuiver opgewarmd, waardoor de vloeistof van nicotine wordt verdampt. De nicotine vloeistof zit in een soort van cartridge, die na verloop van tijd weer moet worden aangevuld. Je hoeft dus niet telkens weer een nieuwe elektronische sigaret te kopen. Wanneer de cartridge leeg is, hoef je deze alleen maar te vervangen. Het gebruik van een elektronische sigaret is goedkoper dan het roken van gewone sigaretten. Voor meer elektronische sigaret informatie kun je online kijken.