I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

Kerst is niet alleen sneeuw

Tegenwoordig is er in bijna elk huis in Nederland een kerstboom te vinden. Vroeger was dit echt een ballenboom, met kerstballen in alle kleuren van de regenboog. Hedendaags gooit iedereen er van alles in, zoals kerstkaarten, nepkerstmannen, nepbierglazen en soms ook nog eens stickers van een kersttrui. Mensen maken hun creativiteit wakker rond deze tijd van het jaar. Ze voelen zich trots wanneer hun boom word geprezen door hun collega’s en vrienden en zorgen er voor dat hun boom er volgend jaar nóg beter uitziet.

Toch is een kerstboom niet alles als het om kerst gaat. Bij veel mensen gaat het ook om vrienden, familie, warmte en eten. Kerst is meestal de enige tijd van het jaar waar de hele familie of de hele vriendengroep bijeenkomt om een stukje kip op de gourmet te gooien om vervolgens een kwartier te wachten tot het ook daadwerkelijk gaar is, maar dit maakt allemaal niet uit. De tijd er tussen wordt gebruikt om over het leven te praten en samen te lachen. Oude banden worden weer hersteld en nieuwe banden worden gecreëerd. Als er één goede periode is in het jaar om ruzies op te lossen en de hand te schudden is het kerst.

Na het eten worden de cadeautjes die onder de kerstboom staan uitgedeeld. Meestal weet je niet wie jou een cadeautje heeft gegeven, omdat er rond kerst heel vaak lootjes worden getrokken. Zodra iedereen zijn cadeautje heeft uitgepakt, is het al snel te zien dat de helft van de cadeautjes foute kersttruien zijn. Dit komt doordat kerstcadeautjes in Nederland meestal iets kleins zijn, met de reden dat twintig dagen ervoor Sinterklaas door het hele land werd gevierd en de kinderen cadeaus krijgen die te groot zijn om vast te houden. Wat dat betreft is kerst niet zoals in Amerika, maar het idee van familie en vrienden is er nog steeds. Het is het idee van lachen naar en met iedereen, zelfs als je een hele slechte dag hebt gehad.

https://www.uglyxmas.nl/