I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

Muziek maken helpt het voorkomen van dementie

In Nederland is dementie over vijf jaar de nummer één volksziekte. Steeds meer Nederlanders bevinden zich in een moeilijke situatie, omdat ze dementie krijgen of naasten hebben die dementie hebben. Tegen dementie is nog geen geneesmiddel. Het Alzheimer Fonds is bezig naar het onderzoeken van geneesmiddelen, maar dit kost erg veel geld. Geld dat ze op dit moment nog niet hebben. Er wordt wel langs de deuren gegaan door medewerkers van Het Alzheimer Fonds, maar veel mensen willen geen maandelijkse subscriptie, omdat ze het onbetrouwbaar vinden. Dit beperkt het onderzoek naar Alzheimer. Het enige wat je voor demente personen kunt doen is het leven zo gemakkelijk mogelijk maken, zodat ze rustig blijven en rustig kunnen heengaan als de tijd rijp is.

Wel zijn er middelen om dementie zo veel mogelijk voorkomen. Zo kun je proberen om minder zout te eten en om elke dag beweging te hebben. Het is ook belangrijk om veel water te blijven drinken en om depressie te verhelpen, want depressie is een risicofactor van dementie. Nog een risicofactor is slechthorendheid, dus het is goed om een gehoorapparaat aan te schaffen.

Wat misschien nog het meest effectief is, is muziek maken. Dit prikkelt je brein om te blijven werken en om alle delen in de hersenen te gebruiken. Het is mogelijk om bijvoorbeeld op pianoles te gaan of om online drumles te volgen. Leren drummen is erg effectief, omdat je hersenen best veel moeten nadenken. Zo moeten ze letten op geluid, ritme, en moeten ze de noten kunnen lezen van de piano om een goede begeleiding te zijn.

Ondanks de middelen om het te voorkomen, is er nog steeds behoefte aan een geneesmiddel. Zo kunnen we iedereen helpen, ook wanneer ze toch wel dementie krijgen. Hulpgroepen bestaan al, nu alleen nog de genezing van deze verschrikkelijke ziekte.

https://www.onlinedrumles.nl