I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

Psychologen

We leven in de 21e eeuw. Het jaar waarin de technologie echt een doorbraak maakte. Waarin sociale media opkwam en tieners, maar ook volwassene te maken kregen met termen zoals instafamous. Mensen moesten opeens mooi zijn op sociale media, maar de andere zwartere kanten werden niet laten zien. Er wordt alleen maar laten zien hoe goed mensen het wel niet hebben. 

Sinds 2018 ongeveer wordt er wel wat meer gestreden voor het laten zien dat het ook niet goed gaat. En dat is de realiteit. Het gaat niet altijd goed, zo moet er ook niet gedaan worden. Jongere meisjes gaan zichzelf vergelijken met topmodellen en vinden zichzelf te dik of te min. Dit kan echt voor psychische problemen leiden. Daarvoor is er een goede psycholoog Amsterdam. Daar kunnen ze je echt met dit soort problemen helpen. Ook is er een goede psycholoog Den Haag. Veel psychologen weten heel goed hoe ze met dit, eigenlijk een soort minderwaardigheidscomplex, weten om te gaan. Tegenwoordig moet je er niet alleen in real life bij horen, maar ook online. En juist dat stukje kan zo’n enorme druk opleggen. 

Die druk kan weer leiden tot bijvoorbeeld slaap te kort. Kinderen gaan hierdoor minder presteren en kunnen zich echt minder lekker in hun vel voelen. En dat allemaal door sociale media. Daarnaast stopt pesten niet op school. Nee pesten gaat thuis gewoon verder, maar dan via de telefoon. Cyberpesten. Cyberpesten is vaak nog vele malen erger dan in het echt. Dat komt omdat veel mensen achter zo’n schermpje veel meer durven te zeggen dan in het echt. Kinderen hebben nooit rust. Altijd maar de druk van sociale media voelen en daarnaast nog doen wat van hun wordt verwacht. Het is dan ook niet zo gek dat veel kinderen psychologische hulp krijgen. 

 

 

 

 

 

http://piekerpoli.nl/