I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

Smartphone reparatie: Mijn mobiel is defect

Natuurlijk schrikt u vaak in eerste instantie als jouw mobieltje kapot gaat. Want je kunt niet meer bij al jouw gegevens zoals je telefoonnummers, je afspraken en wat voor gegevens nog meer voor jou van belang zijn die je op je telefoon hebt opgeslagen. Want wie kan er tegenwoordig eigenlijk nog (lang) zonder een mobiele telefoon? Je bent niet meer bereikbaar en je voelt je helemaal onthand. Maar in veel gevallen kan er een oplossing worden gevonden om je telefoon weer helemaal te repareren.

 

Ook reparatie aan andere mobiele apparaten

Maar niet alleen je telefoon kan kapot gaan. Wat dacht je van je iPod of je tablet? Je Macbook of je laptop? Allemaal elektronische apparaten die op een gegeven moment kapot kunnen gaan. En dan is het toch wel fijn als er iemand even naar kan kijken en deze apparaten kan repareren. En repareren is vaak een stuk goedkoper dan een nieuwe kopen. Om nog maar niet te denken aan alle gegevens die je kwijt raakt of de tijd die je nodig hebt om alles goed over te zetten zodat het allemaal weer staat zoals vanouds. En nog niet te denken aan alle frustraties die dat met zich mee brengt.

 

Kies voor een erkende reparateur

Dus op zoek naar een goede en erkende reparateur is de boodschap. Er zijn veel reparateurs te vinden die jou graag hierbij willen helpen. Je kunt dan gewoonweg even binnen lopen en vragen of zij er naar willen kijken. Je krijgt dan ook keurig een prijsopgave van de kosten en bij bijvoorbeeld mobiele telefoons loop je na een half uurtje weer de winkel uit met een gerepareerde telefoon. Natuurlijk is het wel afhankelijk van wat het defect of de storing is, maar de reparateur is zich er wel degelijk van bewust dat jij jouw apparaten niet lang kunt missen en dat er voor jou belangrijke gegevens op staan. Dus de reparatie wordt zo snel mogelijk gedaan.

 

Heb je waterschade? Dan duurt een reparatie wel wat langer. Het is namelijk heel belangrijk dat jouw toestel goed wordt gecontroleerd en schoon gemaakt. Door het water kunnen de onderdelen gaan oxyderen en daardoor kunnen weer andere onderdelen niet meer werken. De reparateur zal jouw toestel uit elkaar halen, helemaal schoon maken en de defecte onderdelen vervangen. Daarna wordt het toestel uitgebreid getest zodat jij weer een optimaal werkend toestel hebt.

 

Maak een back-up

Natuurlijk is het te allen tijde belangrijk dat jij ervoor zorgt dat er een goede back-up wordt gemaakt zodat jij je gegevens niet kwijt raakt. Maar de meeste mensen vergeten dit vaak of weten niet hoe zij dit moeten doen. Als je daarover vragen hebt, dan kun je deze ook aan de reparateur stellen. Hij of zij zal jou volledig uitleggen hoe je dit het beste kunt doen. Is je toestel al kapot en heb je geen back-up? Dan zal de reparateur er zoveel mogelijk aan doen om te proberen jouw gegevens te bewaren. Dit kan echter niet in alle gevallen worden gegarandeerd.

De erkende reparateur werkt altijd met originele onderdelen. Ook waarborgen zij altijd jouw privacy. Als je niet wil dat zij jouw gegevens kunnen zien dan hoef jij geen code af te geven voor het testen van de reparatie. Dit kun je dan aangeven als je in de winkel bent. Zij houden te allen tijde jouw gegevens veilig en privé.

http://www.smartphoneworld.nl/