I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

Voordelige lastminute boeken

De één zweert bij vroeg boeken en de ander wacht liever zo lang mogelijk op de goedkoopste vakanties. Voor beide tactieken is wat te zeggen, maar vandaag richten we ons op de lastminute vakanties en hoe je die het voordeligst kan boeken.

Om te beginnen moet er even één ding duidelijk zijn: een lastminute is niet altijd goedkoper. Veel mensen denken dat je dan gigantische kortingen krijgt. Dit kan in sommige gevallen zeker wel, echter is dit lang niet altijd het geval. Een lastminute betekent in principe alleen dat je kort van te voren boekt. Nu dit duidelijk is kunnen we gaan kijken hoe we die lastminute nou toch zo voordelig mogelijk kunnen boeken.

De eerste tip die we meegeven is dat je niet kieskeurig moet zijn. Een lastminute is daarom meestal ook niet zo geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Die hebben vaak speciale wensen en dat wordt lastiger met dit soort reizen. Voor singles of stelletjes die een zonvakantie willen boeken zijn lastminutes dan wel weer erg geschikt.

Vergelijk meerdere aanbieders. Het boeken van een lastminute voor een aantrekkelijke prijs begint met goed zoeken op het internet. De kans is erg klein dat je bij de eerste de beste aanbieder meteen het voordeligste aanbod krijgt. Daarom is het handig om de verschillende aanbieders te vergelijken met behulp van een vakantie vergelijker. Een vakantie-vergelijker zet de beste aanbiedingen naast elkaar en daarnaast kan je ook verschillende filters instellen, waarmee je kunt aangeven in welke gebied of wat voor soort accommodatie je voorkeur heeft.

Tot slot de tip om niet op zaterdagmiddag te gaan boeken, aangezien dan half Nederland achter de computer zit. Dit weten de aanbieders ook en daarom zullen de prijzen dan een stuk hoger liggen. Dinsdagmiddag rond een uurtje of 12 is de meest gunstige tijd om een vakantie te boeken.

http://vakantievergelijker.nl