I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

Salarissoftware en zijn voordelen

Het regelen van de salarissen via de daarvoor bestemde software kan erg veel tijd schelen. Bovendien is het eenvoudig in gebruik. Als werkgever ben je ervoor verantwoordelijk dat het personeel op tijd en correct uitbetaald krijgt. Met behulp van dergelijke software gaat dit veel makkelijker en veel hoeft het niet te kosten. Met de tijd die je bespaart kom je aan het einde van de rit zelfs goedkoper uit.

Een groot voordeel van salarissoftware is dat je het complexe proces rond de salarisbetaling niet meer handmatig hoeft in te voeren, maar met één druk op de knop alle salarissen worden berekend. Daarnaast is deze software erg dynamisch en kan zelfs een computerleek er mee overweg. Ook veranderingen in de cao, individuele afspraken met personeel en bonussen kunnen eenvoudig in de software worden verwerkt. Verder worden de fouten beperkt. De salarissen handmatig invoeren en uitbetalen is nou eenmaal niet het leukst werk. Omdat het vrij eentonig is, is een foutje ook zo gemaakt. Ook daarom is software ideaal, je hoeft amper meer na te denken en je hoeft niet bang te zijn de je een foutje maakt. Het systeem berekent alles. Als werknemers willen kunnen ze met salarissoftware hun eigen gegevens online inzien. Loonstrookjes en overzichten zijn gewoon online te vinden. Heel makkelijk en scheelt de administratie ook weer tijd. Ook scheelt het geld op de portokosten.

Er zijn natuurlijk veel aanbieders en de keuze voor de juiste hr salarisservice hangt af van een aantal factoren. Zo is het ene bedrijf gespecialiseerd in de salarissoftware voor hele grote bedrijven en is het andere bedrijf, zoals CBBS, gericht op het midden- en kleinbedrijf. Ook kun je de keuze laten afhangen van de ervaringen die andere bedrijven hebben met de leverancier. Met een beetje marktonderzoek kom je al een heel eind.

http://www.cbbs.nl