I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

Waarom kiezen voor bulk zaden in te kopen?

Bij het kopen van wietzaden, lopen je een klein risico: zijn de planten daaruit mannelijk of vrouwelijk? Dat weet je bij heel veel zaden niet van te voren. Daarom kan het soms nadelig zijn als je slechts enkele zaadjes ter beschikking hebt. Het duurt immers weer een tijdje voordat de planten uitgroeien en je ziet of ze wel of geen bloem produceren. Daar is een oplossing voor: bulk zaden bestellen.

Bulk zaden worden verkocht in grotere aantallen. Zo hebben winkels aantallen van 25, 50, 75 en 100 zaden. Soms kun je zelfs meer krijgen als je daar naar vraagt. Met een groter aantal zaden, heb je het voordeel dat de kans groter is, dat meerdere zaden vrouwelijke planten opleveren. Dat is precies wat je namelijk zoekt als teler! 

Hoeveel moet ik bestellen?

Let wel op de hoeveelheden. Want bij wet zijn er nog steeds beperkingen opgelegd aan de kwekers. Nederland voert een gedoogd beleid uit op softdrugs indien er voldaan wordt aan de volgende eisen:

–       Het moet alleen voor eigen gebruik zijn: distributie is niet toegestaan.

–       Iedere kweek mag alleen 5 plantjes bevatten.

Indien deze eisen of opleggingen worden overtreden, is vervolging mogelijk. Houdt het dus beperkt en plan vooraf hoe de volgende kweek eruit zal zien.

Er zijn zaden met een grotere kans op vrouwelijke plantjes. Focus je dus op die zaden. Als je dat doet, hoef je misschien niet zoveel zaadjes op te kopen. Dan kun je vast wel bulk zaden bestellen in kleinere hoeveelheden.