I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

Waarom vissen op karper?

Je ziet ze steeds vaker. Hele kampeeruitrustingen aan vijvers, meren, kanalen en rivieren. Daarbij zitten vaak mannen in haast camouflage outfit met enkele hengels op een vissteun, grote vismolens en meters vislijn om op grote afstanden te kunnen vissen. Voor niet karpervissers ziet dit er wellicht vreemd uit dat die mannen soms dagenlang aan de waterkant verblijven, maar wat is daar de reden van? In deze blog geven we uitleg over deze manier van vissen en geven we inzicht in de motivatie van deze vissers.

 

Waarom zo lang vissen?

De vissers die met tent in de nachtelijke uren doorvissen zijn bijna allemaal karpervissers. Karper is een vissoort die het grootst (zwaarst) kan worden in de meeste Nederlandse wateren. Hierbij kan je denken aan exemplaren van meer dan 10 of zelfs 20 kilo. Ook zijn er enkele wateren in Nederland waar de karper zelfs tegen de 30 kilo of overheen gaat. Het gaat dan om bijzonder en unieke vissen die zo groot kunnen groeien in onze wateren. Er zijn enkele vissoorten die nog groter kunnen worden, zoals steur en meerval, maar die komen maar in een beperkt aantal wateren in Nederland voor. 

Karper is daarbij een vissoort die door zijn omvang minder vissen per hectare viswater zal bevatten dan kleinere vissoorten als voorn en brasem. De kans dat je zo’n vis vangt is een stuk minder groot dan wanneer je op veel voorkomende vis vist. Daarbij is de karper ook een relatief intelligente vis die rekening houdt met het feit dat er op hem gevist wordt. Verschillende onderwaterbeelden laten zien dat de karper meer dan eens zich weet te ontdoen van de haak, zonder gevangen te worden. In veel gevallen weet de visser niet eens dat de karper zijn aas heeft opgepakt. Je moet dan ook een geluk hebben bij het vissen op karper, naast dat je het geluk wat kunt helpen door met goed materiaal te vissen.

 

https://www.sportvisgigant.nl/