I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

Wat is Epigenetica?

U wilt meer te weten komen over epigenetica? Dan bent u zojuist op de juiste pagina beland. Dit artikel dient u over dit begrip te informeren en u een inzage te geven wat dit inhoudt. In dit artikel gaan we het onder andere met u hebben over de volgende zaken: natuurlijk, wat epigenetica inhoudt, maar ook waar kun je terecht voor een opleiding?

Wat is epigenetica?

De defenitie van de term epigenetica is: ‘’de studie naar de uitwerking van genen op de ontwikkeling van een organisme.’’Hierbij gaat het dus niet allen om de uitwerking vaan genen in uw eigen leven, maar ook in dat van uw kinderen en latere generaties. Epigenetica is vaak nauw verbonden met de biologie, waar deze term ook regelmatig voorbijkomt. Er zijn diverse boeken over epigenetica geschreven, waaronder het boek ‘’The biology of true belief’’ door Bruce Lipton. Hier zijn diverse bestaande maar ook nieuwe theorieën in te vinden die een stap verder gaan dan onze huidige kennis. Volgens Bruce is dit ‘’de nieuwe wetenschap’’. Hier gaat het niet meer om het oude primaat van DNA, maar meer om het primaat van de omgeving.

Epigenetica is een vakgebied binnen de genetica, bij dit vakgebied worden de invloeden van de omkeerbare erfelijke veranderingen bestudeerd. Het gaat hierbij om veranderingen die optreden zonder enige wijzigingen in de sequentie van het DNA in een mens zijn celkernen. Ook bestudeerd dit de processen van de ontwikkeling die zich ontplooit bij een organisme. En dan in het bijzonder de manier waarop erfelijke eigenschappen worden doorgegeven via het DNA.

Waar kan ik terecht?

Waar kunt u nou terecht voor een opleiding gespecialiseerd in epigenetica? Helaas zijn er, niet echt opleidingen voor epigenetica, dit komt ook omdat dit fenomeen op zichzelf niet groot genoeg is daarvoor. Als je hier echt meer mee wilt zult u toch moeten denken in biologische opleidingen.

Bij ZoMa Opleidingen kun je terecht voor diverse holistische opleidingen en cursussen.

https://www.zoma-opleidingen.nl/

Gerelateerde artikelen

Leuke activiteiten aan de costa del sol

Animatie laten maken hoe doe je dat?

Zelf je haar knippen of toch naar de kapper gaan