I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

Zo kan je energie besparen

Steeds meer mensen willen bewuster omgaan met energieverbruik. Energie wordt namelijk met het jaar duurder, maar het is ook nog eens erg milieubelastend. Het verduurzamen van je huishouden kent meerdere voordelen. Het is, zoals hierboven ook al staat, veel beter voor het milieu en daarnaast ook nog eens voor je portemonnee. Hieronder staan een aantal tips die je toe kunt passen om zo meer energie te besparen. 

 

De eerste tip is om een zuinige wasmachine aan te schaffen. De wasmachine is in bijna ieder huishouden de grootste energieverbruiker. Gelukkig heeft iedere wasmachine tegenwoordig een verplicht energielabel. Dit maakt nieuwe wasmachines al een stuk zuiniger dan wanneer je een tweedehands wasmachine koopt. Het energieverbruik weegt wellicht zwaarder dan de aanschafprijs. Op de lange termijn gaat een goedkopere wasmachine je vaak meer geld kosten dan een wat duurdere. Bovendien is het verstandig om enkel volle wassen te draaien. Het is zonde van het water en de energie om een halfvolle was te doen. 

 

Twee tweede tip, is om over te stappen op het gasloos verwarmen van je woning. Je kunt niet alleen overstappen op gasloos verwarmen, ook gasloos koken is iets waar je over na kunt denken. Met behulp van bijvoorbeeld een warmtepomp kun je uiteindelijk geheel zonder gas leven. Dit zal je aan het einde van het jaar terugzien op je energierekening. Deze zal veel lager zijn dan je gewend bent. Ook een elektrisch gasfornuis kan je energierekening ten goede komen. 

 

Tot slot is het goed om te onthouden dat je niet altijd hoeft te stoken in huis. je kunt het in de winter ook aangenaam maken door onder een dekentje met een kruik op de bank te gaan zitten met wat kaarsjes aan. Hier kan je goed aan wennen en na een tijdje heb je niet eens meer door dat het koud is in huis.