I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

Bronnencontrole – APA-specialisten te huur

Als je maanden hebt zitten zwoegen op je scriptie is het natuurlijk op z’n allerminst de bedoeling dat je scriptie wordt afgekeurd omdat je de APA-regelgeving niet goed hebt toegepast. Daarom is het een goed idee om de bronvermeldingen in je tekst en de literatuurlijst te laten controleren door een APA-specialist van Scriptium door een bronnencontrole te laten uitvoeren.

 

APA-regelgeving

We hanteren wereldwijd dezelfde methode van verwijzing als het gaat om bronmateriaal in academische en wetenschappelijke teksten zodat er geen discussie ontstaat over het wel of niet correct verwijzen naar auteurs en onderzoekers. Hogere onderwijsinstellingen in Nederland besteden daarom ook veel aandacht aan APA-bronvermelding en eisen van studenten dat ze te allen tijde correct verwijzen naar geraadpleegd bronmateriaal. Toch kan het voor studenten nogal een klus zijn om alle regeltjes goed te passen en te zorgen dat elke naam, punt en komma op de juiste plaats staat. Als aanvulling op het laten nakijken van je scriptie op taal, structuur en inhoud, biedt Scriptium dus ook een APA check aan.

 

APA-specialisten

Scriptium heeft al jarenlang ervaring met academisch schrijven, wetenschappelijke teksten en dus ook met APA-vermeldingen. Er werken verscheidene APA-specialisten die altijd op de hoogte zijn van de recentste regels. Je kunt nu jouw bronvermeldingen in de tekst en de verwijzingen in de literatuurlijst laten controleren. Deze bronnencontrole wordt al binnen 24 uur, 48 uur of 7 dagen voor je uitgevoerd. Je krijgt dan middels opmerkingen feedback op de bronvermeldingen. Bij een bronnencontrole word je precies verteld welke informatie nog mist en waar je precies de mist in gaat.

 

Plagiaat & valsheid in geschrifte

Deze bronnencontrole voorkomt ook dat je per ongeluk plagiaat of valsheid in geschrifte pleegt. Bij plagiaat presenteer je werk van een ander als jouw werk. Je zou zeggen dat het genoeg is om simpelweg te noemen wie de bron geschreven heeft waaruit jouw citaat komt. Helaas is het door de APA-regelgeving van groot belang dat je exact op de juiste verwijst, anders pleeg je technisch gezien plagiaat. Onderwijsinstellingen in Nederland bestraffen plagiaat streng. Doorgaans wordt je werk afgekeurd en soms is het zelfs zo dat je geschorst wordt, zeker bij herhaaldelijke pleging.

 

Prijzen & mogelijkheden

Het is bij Scriptium mogelijk om je bronnenlijst te laten controleren op APA-toepassing tijdens een bronnencontrole. Je kunt ook vragen of de APA-specialist meteen de vermeldingen in de lopende tekst controleert. De specialist controleert dan bijvoorbeeld ook of alle bronnen die vermeld worden in de tekst ook daadwerkelijk in de lijst staan, en andersom. De prijzen voor een bronnencontrole zijn afhankelijk van je wensen en de deadline die je wil. Mail daarom Scriptium naar info@scriptium.nl voor meer informatie over de bronnencontrole of één van de andere diensten, zoals studiebegeleiding.

https://www.scriptium.nl/