I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

Inbrekers buiten de deur houden tijdens vakantie

Ben je nog van plan op er even tussenuit te gaan deze zomer? Pas dan wel op, want inbrekers halen zo je huis leeg als jij op je ligbedje aan de Costa Brava ligt. Inbrekers zijn namelijk akelig goed in het achterhalen van vakantieperiodes van mensen. Ook kunnen ze goed inschatten wanneer iemand wel of niet op vakantie is. Het is daarom belangrijk om het ze zo moeilijk mogelijk te maken. Hieronder lees je een aantal tips die zeer de moeite waard zijn om na te lopen voordat je vertrekt.

Een klassieke, maar hele goede truc is het plaatsen van een tijdschakelaar. Deze regelt het licht. Je kunt hem zo instellen dat het licht om de zoveel uur aan en uit gaat. Zo zet je dieven op het verkeerde been en geef je hen het idee dat je gewoon thuis bent.

Ook belangrijk is om de buren in te lichten. Vraag ze of ze gedurende je vakantieperiode een oogje in het zeil houden. Ook handig om af te spreken dat ze af en toe de stapels post weghalen (dit is ook een belangrijke indicatie voor inbrekers). Verder is veranderen van de opstelling in huis ook een goede. Vraag de buren bijvoorbeeld of ze een tijdschrift open op tafel willen leggen en wat kookgerei ernaast.

Wees ook alert op trucjes van dieven. Zo is een inmiddels bekende truc het takje tussen de voordeur. Sommige inbrekers doen dit en als ze na twee dagen terugkomen en het takje ligt er nog steeds dan kunnen ze weten dat er niemand thuis is, anders zou dat takje echt wel weg zijn. Verder zijn camerasystemen in en rondom het huis altijd een goede beveiliging. Het is even een investering, maar je zal er geen spijt van hebben als er onverhoopt wordt ingebroken. Als je zelf niet zo handig bent kan de gemiddelde elektricien je wel helpen om het systeem te installeren.

www.groenewegendelft.nl/elektrotechniek

http://groenewegendelft.nl