I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

Emigreren naar Curaçao: het gebeurt al jaren

Emigreren naar Curaçao is iets wat al jaren aan de gang is. In de Gouden eeuw van Nederland werd Curaçao veroverd door de West Indische Compagnie in 1634. Vele Nederlanders hebben toen handelsposten opgezet op het eiland en begonnen er handel te drijven met landen in Zuid-Amerika. De meeste inwoners van Curaçao leefden van handel, landbouw en visserij. In de 20e eeuw werd Curaçao een politiek autonome staat. Toen de de raffinaderij van Shell in de eerste kwart van de 20e eeuw zichzelf vestigde op het eiland, bracht dat veel modernisering en welvaart met zich mee. Ook zorgde deze ontwikkeling voor veel nieuwe inwoners die zijn gaan emigreren naar Curaçao. Deze inwoners kwamen veelal uit Madeira en uit eilanden naast curacao, zoals Bonaire, Sint maarten, Aruba en Suriname. Tegenwoordig besluiten nog steeds vele mensen uit de hele wereld, waaronder Nederlanders, om de stap te maken en te emigreren naar Curaçao.

 

Emigreren naar Curaçao: kan dat zomaar?

Emigreren naar Curaçao is enorm aantrekkelijk onder de Nederlandse bevolking. De ABC-eilanden, waaronder Curaçao, Aruba en Bonaire, hebben een heerlijk tropisch savanneklimaat. Dit voor velen een verkwikking. Dit is onder anderen een reden waardoor vele Nederlanders jaarlijks verhuizen naar Curaçao, Aruba en Bonaire. Daarnaast zijn er ook andere factoren die een interessante rol spelen in het beslissingsproces. Nederland heeft namelijk ook een ontzettend gunstige politieke band met Curaçao. Aruba en Curaçao vallen onder de naam ‘status aparte’, wat betekent dat deze landen autonome staten zijn binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Dit betekent dus dat deze landen onafhankelijk zijn. Bonaire is een net iets ander geval. Dit eiland is namelijk een ‘bijzondere gemeente’ in Nederland en heeft dus een net wat andere relatie met haar moederland. Het valt dus te concluderen dat Nederlanders met hun paspoort zonder al te veel moeite kunnen verhuizen naar Curaçao, Aruba of Bonaire.

 

Het kostenplaatje om de stap te maken naar Curaçao

U wilt verhuizen naar Curaçao, maar wilt niet al te veel kosten maken. Er zijn verschillende partijen die u kunnen begeleiden in het proces en u de nodige tips kunnen geven om met een klein budget toch de stap te maken. Vliegtickets zijn natuurlijk relatief duur, vooral als het gaat om een 9 uur durende vlucht. Echter, als u in het laagseizoen een vlucht boekt bespaart u heel gemakkelijk duizenden euro’s. Ook uw auto kunt u gemakkelijk verschepen naar Curacao, zodat meteen mobiel bent wanneer u aankomt op het eiland. Zorg er dus voor dat u zich goed informeert voordat u gaat emigreren naar Curaçao.

http://www.caribex.nl/

Gerelateerde artikelen

Het hoogtepunt van de wellness

April: de maand van nieuwe muziek

Waar moet je heen in Rotterdam?