I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

Grote brand kan voorkomen worden

Vuur is de samenkomst van warmteontwikkeling dat optreed wanneer er een brandbare stof vrijkomt onder een hoge temperatuur in een ruimte waar veel oxidanten zijn, of terwijl lucht. Door dat de materialen rondom het vuur ook verhit worden ontstaan er gassen die ook brandbaar zijn waardoor de brand eeuwig door kan gaan, tenzij het wordt geblust.

Dat laatste is van essentieel belang, vooral in ondernemingen en bedrijven. In grotere huizen ed. is het ook aan te raden om middelen in huis te halen om brand te bestrijden. Voor bedrijven is dit verplicht. Zij zijn verplicht om hun werknemers en klanten/gasten te beschermen. Dit kan gedaan worden door verschillende middelen. Zoals een brandblusser, hier zijn verschillende soorten in zoals een poederblusser, een schuimblusser en een CO2 blusser. Ook een rookmelder kan heel erg helpen, vooral bij het ontstaan van een brand. Een blusdeken is er voor om een persoon te blussen die in aanraking is gekomen met de brand. Zoals zojuist gezegd bestaat brand voor een groot gedeelte uit zuurstof, zonder zuurstof is er geen brand. Met een blusdeken haal je de zuurstof weg bij de brand waarna het automatisch uit gaat.

Een brandblusser is verplicht voor bedrijven, het is afhankelijk van de grootte van het bedrijf, de stoffen die aanwezig zijn en welke werkzaamheden er worden uit gevoerd hoeveel brandblussers aanwezig zijn. Over het algemeen kunnen de kleine, beginnende brandjes geblust worden met de blussers die aanwezig zijn in het pand. Met een klein, beginnend brandje wordt bedoeld een brand die je met één emmer water zou kunnen blussen. De branden die groter zijn dan deze dienen voor de brandweer overgelaten te worden. Het kan namelijk moeilijk en gevaarlijk zijn om een brand te blussen, dit kan ook niet zomaar iedereen en gooi al helemaal geen water op het vuur, dit versterkt voor een kort moment het vuur en er ontstaat een steekvlam.

http://www.schoens-safety.nl/