I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

Pet of cap?

Zo oud als de grachtengordels van Amsterdam zijn, zo oud is de discussie of het welbekende hoofddeksel de pet, populair onder jongeren, nou moeten worden aangeduid met de naam pet, of het juist vanuit Amerika overgevlogen begrip cap.

De wel bekende pet die, in tegenstelling tot de cap en ook meer bekendheid draagt onder de oudere generaties, is als het ware een muts van stevige stof met daaraan een gebogen rand van steviger materiaal bevestigd. Deze werd vroeger vooral gemaakt van spijkerstof maar is inmiddels in alle soorten en kleuren te verkrijgen.

De veelbesproken cap daarentegen kent enkele verschillen met de pet ondanks het feit dat het onderscheidt in naam als onterecht wordt gevonden onder velen, vanwege de toch wel grote gelijkheid in uiterlijk.

De klep (in het Engels ‘cap’) die bij de pet een lichte bocht kent, is bij een cap zo goed als vlak.

Een karakteristiek verschil en vandaar het onderscheidt in naam.

Maar deze verhitte discussie over de naam van de pet of cap woedt voornamelijk onder de truckers. Mannen dag in dag uit veel zon te verduren hebben en dus fanatiek hoofdekseldragers zijn

Deze chauffeurs zijn dus vervend dragers van deze hoofddeksels, in de truckerstak beter bekend als de trucker pet. Of cap dus. Maar volgens hen is het verschil tussen de pet of de cap zo klein dat het dus ook een trucker cap mag heten.

Nu is het zo dat het hele beroep trucker pas sinds kort ook in Europa haar ingang heeft gekregen.

Vanwege de enorme uitgestrekte gebieden in de verenigde staten zijn ze namelijk genoodzaakt goederen per vrachtwagen of truck te transporteren terwijl we dit in Europa voorheen vooral met schepen deden.

Met de ingang van de trucker in Europa zijn we dus niet alleen een essentieel beroep rijker maar ook een discussie.

https://www.snapbacks.nl