I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

Vitamines

Vroeger werden vitamines alleen geslikt om tekorten te voorkomen, want anders kon je gauw ziek worden. Tegenwoordig slikt iedereen vitamines om de gezondheid op peil te houden, het wordt namelijk steeds populairder. Als je geen vlees eet, kan je er voor kiezen om vitamines te slikken zodat je vitamine B12 op peil blijft en als je bijvoorbeeld vaak moe bent neem je hier weer een andere vitamine voor, zodat je je minder vaak moe voelt. Vitamine D zorgt er weer voor dat onze spieren en botten versterken.

Een vitaminetekort komt vaak voor bij ouderen, kinderen, zwangere vrouwen, rokers en veganisten. Voor elk van deze groepen is er weer een speciaal soort vitamine waar zij een vitaminepil voor moeten slikken, omdat ze anders niet genoeg van een bepaalde vitamine binnenkrijgen. Voor elke vitamine is er weer een dagelijks aanbevolen hoeveelheid, een teveel aan vitamines is namelijk ook weer slecht voor je. Vooral de vitamines A, D, E en K kan je beter niet alsmaar slikken, een langdurige overdosering kan ernstige beschadigingen veroorzaken. Zo kan een te veel aan vitamine D leiden tot nier schade en een te veel aan vitamine A kan de lever beschadigen. Het is dan minder erg om van in water oplosbare vitamines te veel te slikken, die plas je uit als je er te veel van binnen krijgt. Toch kunnen grote hoeveelheden hiervan wel leiden tot misselijkheid, hoofdpijn en huiduitslag.

Bij vitaminepillen is het ook van belang dat je kijkt naar de inhoud. Ten eerste is het belangrijk dat je geen pillen neemt met anorganische of synthetische stoffen, dit wordt namelijk slecht door je lichaam opgenomen. Waar je dan wel voor moet kiezen, zijn pillen met organische en opneembare verbindingen. Topvitamins is een webshop waarop verschillende merken hun vitamines verkopen, voor meer informatie kunt u hier altijd even op kijken.

https://www.topvitamins.nl/

Gerelateerde artikelen

Korte comfortabele douche

GU10 led spots vervangen

Bronnencontrole – APA-specialisten te huur